2018-06-20
好朋友好钟意城景国际嘅餐厅,自从上次系度食过Thaistyle嘅buffet,我都有少少念念不忘~今晚farewell饭一于再续前缘~一班朋友仔好耐冇聚,一见面就鸡啄唔断。坐低无耐,侍应哥哥就放下2小盘虾片,一路倾一路食,fill左4次虾片食得出系即炸嘅泰式小食拼盘~份量足!炸虾饼、烧虾、烧菠萝、烧白饍&烧牛仔骨之后仲叫左鸡、牛、猪串烧,不错~呢个香芒软壳蟹米纸卷,不过不失啦。仲有个柚子蟹肉沙律🥗系超赞架!钟情泰菜嘅我,无论去到边都会点个炒金边。Amazing嘅海鲜炒金边系正嘅,青口、鱿鱼、虾🦐都几鲜味,金边炒得几干身,蛋丝又香口最后食番个泰式炒杂菜&通菜,平衡番~食左讲左成晚,甜品先系亮点✨✨芒果糯米饭,糯米饭暖暖地又软绵绵,加少少椰浆,已经好香甜,配埋泰国超甜芒果,真系好味到要追住黎食再来个椰子🥥布甸~甜度非常好,唔太甜,充满椰子味,口感嫩滑,感觉有如食紧炖蛋白一样,但其实系椰子布甸连平时少食椰子甜品的我都忍唔住要赞
之后仲叫左鸡、牛、猪串烧,不错~
呢个香芒软壳蟹米纸卷,不过不失啦。
仲有个柚子蟹肉沙律🥗系超赞架!
最后食番个泰式炒杂菜&通菜,平衡番~
食左讲左成晚,甜品先系亮点✨✨