2015-09-11 11190 浏览
返工咁辛苦,放工后紧系对自己好d,同知己happy hour下,解下压喇!搭lift到29楼,转右行上一层楼梯,映入眼前既系维港180°既靓夜景可能早喇,无咩人 (8点后先至愈黎愈多人) 拣左右边第一张高脚櫈+圆台,中间睇到bartender调酒,而另一边景对住九龙, 下层系餐厅。waitress因应我地既喜好介绍适合既酒,服务态度都ok!高果杯系kowloon park, 有少少柠檬同苹果味,唔太甜,因为vodka味仲浓,加上杯边一大束既薄荷叶几清新,但味道一般。反而另一杯daddy mac, tequila中夹杂菠萝味,易入口,加上杯边既黑椒刺激味觉,我觉得daddy mac好味d 之后送上一份免费既小食,wow!唔错喔!有惊喜!唔知系咪以人头计呢,岩岩好2份。全盘都系咸既冷盘,其中烟三文鱼同火腿芝士飞碟最好味,而中间果小杯, cream mousse有好浓既松露味,几得意!望住璀璨夜景同朋友倾偈,心情更靓!最后睇埋幻彩fing香江 (不看也不须可惜) 先舍得走!
题外话/补充资料: 不过落地玻璃既设计,总好似隔左一层咁,好有距离感!但个景都系正既!
2015-09-08