2023-03-08
星期六日瞓到晏一晏,最啱食返个brunch😍 可能系因为冇食早餐嘅关系,瞓醒之后都特别肚饿😵💫 有时去啲Cafe食,食物份量就比较少又唔够饱😢 最近揾到一间食brunch嘅好地方, 呢度主打手工啤酒同埋大大份brunch餐厅装修都几有特色,有好多游乐场嘅元素加咗入去,墙上面系一啲游乐场🎡场景嘅壁画~ Menu都几多选择,份量有多有少,亦都丰俭由人⭐️ 觉得有一点几好嘅喺餐厅列明成个餐嘅份量,都几清晰,比客人想像得到大概有几多嘢食👍🏻👍🏻Marine all day combo 2X蛋、虾🦐 、盲曹鱼柳配菠菜忌廉汁、烟三文鱼、烤番茄、焗茄汁豆、鲜选生果、多士或者加$10转牛角包呢个brunch 真系唔错,有鱼有虾肉有蛋,小编最爱,够晒营养😍 同埋上碟真系好吸引,咁多嘢食超满足😋 虽然有好多唔同类型嘅嘢食,不过都保持到个热度👍🏻 加钱转左牛角包,劲松软😆Omelette and steak 🥩 combo三蛋奄列 加板腱牛扒🌟 奄列有三款,朋友拣咗烟三文鱼加蕃茄 🍅 呢一个配搭,都几清新同埋感觉上好健康🌈 牛扒生熟程度控制得几好,食落唔韧,有两块多士同埋其他配菜,所以份量都好充足😋😋S
Marine all day combo
Omelette and steak 🥩 combo
Sweety Salty Waffle 🧇
食埋个窝夫做甜品啱啱好😇 两嚿脆窝夫、两条焦糖香蕉🍌 同埋烤到好香嘅烟肉片🥓,有咸有甜😍 整体配搭好夹,又唔会好似其他窝夫咁太漏!
嘢饮方面,既然餐厅系出名手工啤酒,我哋都整咗两杯试吓😆🍺 其中12号啤酒嘅酒精浓度系最低,大家可以参考吓🙆🏻♀️🙆🏻♀️