2020-09-26 1508 浏览
今日同朋友去咗太子附近行街,之后见到好大雨,所以走咗去避一避雨,顺便吃个晚餐。之后见到呢间餐厅装修都几靓modern,所以就走咗入去食个晚餐,首先要量体温同埋出捽咗个搓手液 ,店员安排我哋座位后就畀menu我们看 ,之后就点咗一个二人dinner set$368 for 2, 可以选两款前菜、两个是日餐汤同埋两款主菜。薏米鸡汤: 第一次饮薏米鸡汤,鸡肉嫩滑,清暑清热,薏米味道清爽,仲可以健脾补胃,滋补元气, 加埋配搭牛油面包更加滋味。橙藜麦羽衣甘蓝沙律: 羽衣甘蓝味道爽脆,很适合用来做沙律,虽然它带少少低苦味 ,但是他直接食用有许多重要的营养,加埋橙藜麦、蕃茄、橙 会慢慢品尝到淡淡的甜香。单骨鸡翼: 即叫即整,热辣辣fu, 最新推出嘅韩风单骨鸡翼 ,鸡翼外表很脆身, 鸡肉里面很嫩滑。澳洲和牛烟肉及芝士竹炭汉堡包: 薯角粗身最喜欢吃食,唔会很有油腻感,热辣辣薯仔味道出中众;另外汉堡包用咗竹炭面包嚟制造,夹住澳洲和牛烟肉及芝士,和牛很厚身同埋很juicy,牛味浓郁,食落口啖啖滋味。香煎海鲈鱼配黑松露薯蓉时蔬: 海鲈鱼鱼质鲜嫩,轻微地煎一煎连鱼皮也很脆身,加埋有黑松露薯蓉及时蔬作为配菜,夹埋

香煎海鲈鱼配黑松露薯蓉时蔬: 海鲈鱼鱼质鲜嫩,轻微地煎一煎连鱼皮也很脆身,加埋有黑松露薯蓉及时蔬作为配菜,夹埋有茄子蕃茄酱捞埋黑松露薯蓉一齐食味道更软绵绵更增添口感。

最后点埋饮品,饮品半价,所以点咗餐厅最新推出嘅梳打。香槟葡萄乳酸梳打: 味道甜甜酸酸还有葡萄的清香, 配合梳打造出多层次的感觉。玫瑰荔枝梳打: 梳打面上有一片片玫瑰花瓣旦,玫瑰味浓厚,还有少许荔枝甜甜的味道, 融合出清爽绝妙风味。

+++++++++++++++
如果大家喜欢💕我写既食评,麻烦比个❤️鼓励一下我,我会写更多更好既食评比大家!😊