2013-08-07
食完嘢,朋友话想来呢度过一个优雅嘅下午 都系第一次嚟 店内环境真系几好,好优雅位置唔多,所以好快就满座成间cafe到以白色墙配搭木桌,几有欧陆风格星期六下午好多人,外国人亦唔少店员都好忙,比较难揾到佢哋serve朋友都叫咗咖啡,不过都唔记得系乜嘢lu^^",唔知味道点,不过都好香 呢杯topping系cream,入面有雪糕同咖啡,朋友话好好味,但有啲滞我唔饮得咖啡,所以饮Earl Grey Lady Violet ($42)虽然都有好多唔同种类嘅茶,见到个名好高贵 所以拣咗佢,嘻嘻见到茶叶除咗有绿色嘅earl grey之外,仲有啲红红地嘅,大约5:1好好味 真系好elegant!茶味香浓,味道带点莓嘅香味同酸味,但又唔会太酸感觉gentle又好清爽,啱晒夏天嘅时候饮果阵食完lunch来饮,一扫腻气同暑热,healthy & tasty! 饮到差唔多到壶底,味道开始变得太浓太酸,店员都好乐意refill热水^^唔好见佢细细壶咁,都可以饮到好多杯架!起码2转 得闲黎叹下茶都好 highly recommended
都系第一次嚟 店内环境真系几好,好优雅
位置唔多,所以好快就满座
成间cafe到以白色墙配搭木桌,几有欧陆风格
星期六下午好多人,外国人亦唔少
店员都好忙,比较难揾到佢哋serve
朋友都叫咗咖啡,不过都唔记得系乜嘢lu^^",唔知味道点,不过都好香 呢杯topping系cream,入面有雪糕同咖啡,朋友话好好味,但有啲滞 我唔饮得咖啡,所以饮Earl Grey Lady Violet ($42)
虽然都有好多唔同种类嘅茶,见到个名好高贵 所以拣咗佢,嘻嘻
感觉gentle又好清爽,啱晒夏天嘅时候饮
唔好见佢细细壶咁,都可以饮到好多杯架!起码2转
得闲黎叹下茶都好 highly recommended