2015-08-15
当80后系瑞士读书时常常等平机票 (5euro都搭过) 去穷游一返,80后最钟爱就是巴黎。近日我的台南闰蜜到港看看我,我一定要带佢去我地之前去巴黎既时候,去过CAFE ANGELINA食甜品啦 (佢系甜品爱好者),巴黎ANGELINA 系Rue De Rivoli 个间连COCO CHANEL都成日去架!所以今次呢位闰蜜黎香港揾我,我就同佢一齐系香港呢间ANGELINA食佢最钟意既甜品。我地两个坐系窗边,一路睇住维港一路叹甜品。我叫左个Mont Blanc 同冻朱古力,佢就叫左Lemon tarte 同咖啡个Mont Blanc 讲真就有D失望架喇,个底太湿,唔似系巴黎食到既味栗子蓉呢就系我系香港会一直避免既,因为次次食落去都好似假假地咁有D怪但ANGELINA真系食得出佢系真栗子整出黎,同埋好滑。但香港比巴黎试过既干身,我谂应该系天气既关系或者放系雪柜太长时间。朋友既LEMON TARTE 佢就话不过不失啦唯一唔变既就系杯冻朱古力,够浓够滑希望我地有一日可以一齐去番巴黎果间到食啦(下面个啲系之前喺巴黎ANGELINA CAFE嘅相)
我地两个坐系窗边,一路睇住维港一路叹甜品。
但ANGELINA真系食得出佢系真栗子整出黎,同埋好滑。但香港比巴黎试过既干身,我谂应该系天气既关系或者放系雪柜太长时间。 朋友既LEMON TARTE 佢就话不过不失啦
唯一唔变既就系杯冻朱古力,够浓够滑
希望我地有一日可以一齐去番巴黎果间到食啦
(下面个啲系之前喺巴黎ANGELINA CAFE嘅相)