2010-06-10
女朋友盛赞的一间餐厅…我们差唔多7点到,但系已经无普通枱位,侍应本来俾我地坐 bar 枱,但系我眼角望到角落头有位女士差唔多食完,就同个侍应示意想等个张,侍应话okay,然后俾左张飞我地同埋请我地出外面等。等下等下,我突然发现个张枱俾人坐左,咁我就入去谂住问下啦,点知有个中年女性侍应就好唔客气咁赶左我出去,当我想解释话我其实系等紧个张枱,佢就已经急不及待咁话:「我地仲有其他位!都未论到你!你要出返去等!」我真系想讲, "For the sake of X, could you listen!?" 成个过程我觉得个位女士根本就无听到我讲野,净系想赶我出去!最后都有位,就坐系我本来想要个张枱隔黎…我谂系俾人先一步换左枱喇…受饱气,食乜都无味!讲返食物:生熟牛肉粉:可能心情有影响,普通啦…无女朋友讲到咁好味。另一种牛肉粉:唔记得叫乜名,系个menu既底部,女朋友话唔好食。软壳蟹卷:好味,但系可能其他料太湿,好快就唔脆。酿鱿鱼:叫错左,因为完全啖啖肉,系可以送到饭既啖啖肉!但系最后先上,见到已经饱左。总评:味道:okay 啦!环境:人太多,好迫!服务:真系一个个,我见大部分其他侍应都好好态度。
受饱气,食乜都无味!
讲返食物:
生熟牛肉粉:可能心情有影响,普通啦…无女朋友讲到咁好味。
软壳蟹卷:好味,但系可能其他料太湿,好快就唔脆。
总评:
味道:okay 啦!
环境:人太多,好迫!
服务:真系一个个,我见大部分其他侍应都好好态度。
卫生:无留意,应该okay既!
抵食:中环咁既价钱,okay 啦!但系我会期望服务再好d lor。