2016-09-30 3001 浏览
9月中系我同老公结婚11周年纪念, 老公订咗呢间餐厅同我去试~原本佢想试巨型牛扒的, 但我地都觉得食唔晒, 所以就叫咗呢个二人餐~呢个餐有肉眼扒又有意粉, 价钱又唔系贵, 所以就决定试呢个~首先嚟个餐前面包, 好香, 真系唔错~然后嚟个黑松露汤, 我就唔钟意任何菌类的, 但老公就对黑松露情有独钟, 佢话好好味, 但如果再浓D就好了 (我觉得只系因为我老公太爱黑松露, 所以先觉得要再浓D, 其实一上枱我就已经闻到浓浓嘅黑松露味)跟住就系沙律, 系呢度不得不赞佢地嘅service!!  (我知我太麻烦, 太多野唔钟意食) 老公代我问侍应沙律个source 可唔可以分开上, 然后解释话我唔食沙律酱, 侍应即走入厨房问, 然后话个source系黑醋整嘅汁, 我话我都唔食的, 佢就话可以同厨房讲我果份唔落个source, 然后又问清楚我蟹肉个D沙律酱会唔会都唔要, 我话系, 佢就即刻走去同厨房讲叫厨师整过D冇沙律酱嘅蟹肉俾我~  好贴心!!!芒果好甜, 同个蟹肉&沙律菜都好夹, 加咗呢份贴心, 令到我食得好开心!!再嚟系肉眼扒~  个扒好juicy!  好好味! 个烧汁其实好味的, 不过用嚟配薯

首先嚟个餐前面包, 好香, 真系唔错~
香草味嘅餐前面包
黑松露野菌忌廉汤
香芒蟹肉田园沙律
再嚟系肉眼扒~  个扒好juicy!  好好味! 个烧汁其实好味的, 不过用嚟配薯蓉食会比配牛扒食更好味(个人认为), 块扒用少少海盐点缀一下, 就已经好够, 好好味~
烤特级新西兰肉眼配红酒烧汁
食完埋肉眼, 其实已经好饱!!  跟住仲有个香草大虾意粉~ 只大虾好好味, 个意粉软更亦适中, 个汁都好好味, 只系太饱, 真系食唔晒~  略赚D菇真系多咗D~
香草大虾忌廉汁意粉
食完晒前菜、主菜, 跟住就系甜品~  老公系订位时已order咗个心太软, 兼要求写埋字~  只碟真系画得好有心机, 好靓!!  个心太软亦好好味!!
朱古力心太软
跟餐亦有个甜品, 是日甜品系chocolate brownies, 同样地, 只碟画得好靓, brownies亦好好味!  最重要唔太甜!!  令到饱到飞起嘅我都忍唔住要食晒成件brownies!
Brownies
(两只碟嘅画都唔同样ga!!)
Brownies
总括, 成餐饭我食得好开心, 亦非常满意!  侍应好有礼貌, 亦好好service!  价钱合理, 食物质素都唔错, 下次会再嚟挑战个巨型牛扒!!!  ^_^
食物好味, 不过仲有进步空间~  Service 真系好好, 请保持!!!
2016-09-20
庆祝纪念