2010-05-20 431 浏览
成日听细佬讲话同D friend 嚟呢到食, 仲要话嚟过>10次!为了补祝母亲节(借口), 约屋企人嚟呢到食晚饭前一日下午打电话, 由2点半打到4点半先有人听(-_____-)明知是大排档, 当然唔expect环境好掂, 但都比想像中OK有关食物:例汤: 必叫, 因为冇味精(餐牌叫什么冇钱买味精汤..搞鬼!)同好多汤料, 我已忘记了是什么汤, 总之唔系例水啦芝士蕃茄焗猪仔包: 我谂呢到嘅特色就系好多古灵精怪嘢叫, 反而传统嘢就唔多(老豆话想食老水倂盆, 真系唔知响边到揾俾佢!!), 讲番呢个包, 其实只是特别在喺呢D地方有得叫, 食味一般, 来到时唔够热, 是最可惜; 另外唔知佢落边只cheese, 好咸.金沙骨及炒面也是一般, 我不觉得有说得那么好吃...琵琶豆腐就几好: 入面D料同平时食开嘅唔同, 有好大块腊肠件喺里面, 但整体上很滑, 而且够热(十分重要!!), 反而佢另外上的茨汁怪怪地, 有D甜又有D咸..我哋冇叫菜, 因为想食特别D嘅嘢! 细佬建议呢个.. 忘记了exact name, (九层塔?), 呢个几得意, 主要卖点是那个类似雀巢的东西, 但不是食开的芋头v
为了补祝母亲节(借口), 约屋企人嚟呢到食晚饭
有关食物:
金沙骨及炒面也是一般, 我不觉得有说得那么好吃...
我哋冇叫菜, 因为想食特别D嘅嘢! 细佬建议呢个.. 忘记了exact name, (九层塔?), 呢个几得意, 主要卖点是那个类似雀巢的东西, 但不是食开的芋头version!! 里面就炒杂菜: 青红椒, 紫椰菜, 粟米芯, 洋葱, 翠玉瓜... 最钟意松子!! 落多D就更好

最后加了一个𩠌: 福州扒蛋白: 蛋白蒸得很滑, 上面舖了一层好似我哋食福建炒饭嘅mixture.. 有新意得来又容易被接受!
有关服务, 伙计应对ok, 唔会叫极冇人理, 但上菜时间慢; 另外由于太嘈, 讲嘢好似哎交咁..

不能接受丁点儿味精的人, 应该很喜欢这里
搞笑餐牌..
例汤