2013-08-17 1634 浏览
 唔知大家希无发觉人大左,酒量愈好,真系可以话无酒不欢?以前细个中学同朋友仔要倾计会去楼上Cafe饮咖啡或饮台式饮品,宜家大个啦,出黎做野就要去酒吧饮大人提子汁,饮cocktail...有时谂下谂系唔伙酒精就代表年龄既增长?凭住tablemap既订位,我地又有一个相聚好地方:THE LIVE HOUSE。10点后入座小食7折,cocktail买一送一。呢个bar o系地库,有live band既设备,据热心同好客既waiter(可能系经理因为著唔同衫)分享,平日系日日都有人玩下音乐咁既,晚餐时段播较平静舒情既歌,俾客人倾下计,special event就较激昂,但由于今日星期日,所以无任何band show。晚餐个后黎只叫了snack platter,有芝士烟肉焗薯条+鱿鱼圈同蜜糖鸡翼,三者都达标既,而且好细心有不同既酱配番,有沙律酱同蜜糖芥末酱。最钟意个鸡翼有超多蜜糖!!!呢杯最细既,卖点在于会著火既柠檬,但其实又唔影响到本身要饮个d酒事。入口较似莓soda,汽多d既感觉。沙冰,入口较淡。呢杯最好,最易入口得黎又有酒精同fruitty味。因为tablemap订座有甜品送,送既仲要系餐

唔知大家希无发觉人大左,酒量愈好,真系可以话无酒不欢?
有时谂下谂系唔伙酒精就代表年龄既增长?
Snack Platter
Flaming Lemon Tree
Miss Berry
入口较似莓soda,汽多d既感觉。
沙冰,入口较淡。
呢杯最好,最易入口得黎又有酒精同fruitty味。
TableMap订座送既甜品
因为tablemap订座有甜品送,送既仲要系餐厅招牌铁板雪糕朱古力饼。
望住d朱古力酱o系铁板到沸腾真系好兴奋,仲要阵香味都令你口水流呀

个饼系有d nuts(金莎d hazlenut咁),雪糕云尼那味,好夹好味,冰火交融好特别!
2013-08-11
$95 (宵夜)
庆祝纪念
纪念日