2022-12-30
终于等到APITA Eatery重开依家返工食晏又多番个选择,打风落雨都有个饭堂真系好,一开番第二日即刻冲去探店~!翻新后嘅APITA Eatery嘅用餐环境都几舒适宽敞,仲用上时尚和风设计,而且仲有座位设有叉电位,好方便。餐厅方面多咗好多日式美食选择,包括天妇罗丼、铁板烧、乌冬etc 真系啱晒钟情日菜嘅我!今日我就拣咗食 「 Mikichiミキチカシ味吉 」,平时会有炸蚝、炸猪扒、炸猪柳同滑蛋猪扒饭定饭,但新开幕暂未供应,而家有A-D 五款非炸物定食,都好吸引,我就拣咗豚肉丼配汽水。《 十胜豚丼 💲88 》豚肉够嫩,烧过带点焦香,好香豚肉味,加上烧汁更加提味!下面嘅饭加埋豚肉汁同烧汁,捞饭一流。随餐有沙律菜同面豉汤,沙律菜新鲜爽口,边食豚肉边食沙律菜我觉得可减腻。配 《 蜜瓜汽水 (跟餐+💲8)》饮埋日式汽水,又可以当自己去咗个小旅行~
终于等到APITA Eatery重开
《 十胜豚丼 💲88 》
豚肉够嫩,烧过带点焦香,好香豚肉味,加上烧汁更加提味!
下面嘅饭加埋豚肉汁同烧汁,捞饭一流。
配 《 蜜瓜汽水 (跟餐+💲8)》
饮埋日式汽水,又可以当自己去咗个小旅行~