2023-10-30 1552 浏览
Apm新开左一间台式火锅店 经过门口觉得装修得几靓 今晚有机会就黎试下餐厅入面装修得几靓 座位亦都坐得几舒服过两日系万圣节🎃餐厅周围亦都有唔少南瓜同埋其他万圣节公仔布置其余内在装饰都营造到台湾夜市咁 餐厅用QR code落单大部分熟食 野饮同蔬菜肉丸面类都系出面拎 限时120分钟火锅有5个lv 因为第一次食 我地嗌左个lv 2谂住试一试先 叫左个沙茶汤底 原本以为沙茶味会系味道比较浓嘅汤底 但味道比想像中淡 有少少失望Lv2 火锅食物种类唔算多味道亦唔算好出众 熟食种类火锅店黎讲就算好多啦台式香肠 芝麻糊 麻辣猪耳 蚵仔煎 大肠面线 牛羹汤 葱油饼 糯米肠 等等卤水有甜不辣 牛筋 猪手 猪大肠 豆腐炸物有黑糖糍粑 QQ地瓜球 油炸鬼连爆谷机都有😳雪糕有冬瓜茶味 都几特别甜品试左爱玉椰果芋圆 之前睇图觉得个卖相好靓 好似以前古装剧嘅靓靓茶杯🤣都几期待 但食落芋圆入面个芯硬似未熟透 系有啲失望嘅🥺总括黎讲环境几舒服 装修都几有气氛 食物种类多 但整体食物质素一般般 价钱亦唔算特别平 作为新舖试一试无妨 但台式火锅店出面有更好嘅选择~

餐厅入面装修得几靓 座位亦都坐得几舒服

其余内在装饰都营造到台湾夜市咁