2018-12-14
难得有个空闲既Happy Friday🤣趁返夜未开工中午仲有空档🙇🏻♂️黎铜锣湾行阵街食个Tea Lunch的最好不过☺️适逢朋友介绍呢间野食几吸引而且气氛几好🤣还掂行开呢头一于黎Tea阵医下肚啦☺️位于铜锣湾Tower 535既Appendix Coffee & Bar喺铜锣湾站D1出口经景隆街行过黎亦够哂方便😆呢度亦好有欧陆开放式Coffee Bar既感觉☕️☺️而且周边较为清静既环境亦坐得好舒服☺️唔止闲日Brunch Time😆假日黎同朋友坐下食个Tea倾下计亦十分适合😆另外每张枱都有USB充电位置尽显店铺细心☺️🔌随便寻找一个座位💺叹著一份茶餐 一杯咖啡 插著耳机🍴☕️🎧就属于你喺呢个下午的Work Life Balance Area☺️Daily Soup是日餐汤系香草薯仔忌廉汤😋忌廉汤够哂香滑浓郁之余☺️🥣每一羹都有淡淡薯蓉同奶香亦更Creamy🤤Honey Roasted Spring Chicken (Half)With Grilled Vegetables半份既蜜糖烤春鸡喺Tea Lunch份量刚刚好☺️🐔蜜糖烤春鸡烤至㶶脆既外皮😋配合肉质滑嫩既鸡肉🐔造出微微外脆内软既口感🤤烤焗过程淋
趁返夜未开工中午仲有空档🙇🏻♂️
另外亦有薯菜做衬托😆🥔🥦
炸到粒粒酥脆既脆薯粒食落啖啖薯肉🥔🔥
煮出外脆内软既绝佳口感之余😋
以薄盐黑胡椒等天然调味更带出薯菜鲜味🤤🌿
Cold Brew
直接以冻水泡咖啡方式制作既Cold Brew😆
经长时间制作味道比普通Iced Coffee更为浓郁☺️