2020-02-16
话说小王子果日咁岩系荃湾收工,于是约左朋友系附近食饭。食完行左N耐吐苦水之后,就揾地方食糖水。可惜之前响路德围食开果两间糖水铺无缘无故咁执左,因而用手机search下附近有咩好西食。误打误撞之下就黎到Aroma Dessert Cafe喇。Aroma Dessert Cafe室内环境好细,不过装饰搭救,周围摆满左好多pepe公仔、黄色memo纸,俾食客自行创作,将心愿一一写上贴落幅墙,所以显得好精巧别致。椅子下面放左一个布袋,俾食客放袋和随身物品,整体感觉良好。我点左一个朱古力芭菲伴迷你心太软伴朱古力雪糕,而朋友就叫左朱古力心太软。讲真果日发生左D事,真系好唔开心。不过食左衣个$60的朱古力芭菲伴迷你心太软伴朱古力雪糕之后,真系顺气好多,可能一来性价比高,$60蚊又有朱古力芭菲、迷你心太软和雪糕三样野食,二来食甜野令到个人开心好多。所以小王子都开始明白点解女人咁钟意食甜野 XD不过,衣个方法唔系次次都work。如果次次唔开心都黎衣度食甜野,可能好快就会无效。所以真系顶唔顺,超超超唔开心,小王子会再黎帮衬。当然得闲都会黎试下其他野既。PS食完走左之后多左好多排队,仲有人同小王子对上眼 =
朱古力芭菲伴迷你心太软伴朱古力雪糕
不过,衣个方法唔系次次都work。如果次次唔开心都黎衣度食甜野,可能好快就会无效。所以真系顶唔顺,超超超唔开心,小王子会再黎帮衬。当然得闲都会黎试下其他野既。PS食完走左之后多左好多排队,仲有人同小王子对上眼 =)
题外话/补充资料:
Pepe 真系好得意