2022-12-30 25 浏览
尖沙咀酒吧唔系得诺士佛台㗎, 行到靠海边位仲有唔少特色酒吧㖭㗎☀大街位见到呢间bar入边壁画好靓同埋有个好正嘅bar枱, 仲系happy hour时段有位🙆🏻🍸 Renaissance Gardeningredient 有garlic infused grey goose, mancino dry vermouth, basil cordial, clarified tomato juice, oliber brine同tabasco. 原本expect会系一杯血红色嘢饮但系上到嚟系姜黄色嘢饮. 以为好多浓味嘢沟埋一齐会好重味但系饮落又好fresh, 上边仲落咗少少柠檬皮钓一钓味. 🦐 Cajun Shrimp Risotto with Fennel Seafood sauce 以前好钟意食risotto, 但系年纪大咗食唔到好多嘢就食少咗🤣 呢个risotto份量就啱啱好~ 而且饭粒饱和烟韧. 系我嘅理想型😍🦑 Charcoal Grilled Cuttlefish 呢个墨鱼柳有惊喜. 睇上去唔算烧得好脆但系食落有炭香味! 有弹性但又易咬, 个酱酸酸甜甜好好食但系唔点汁都系咁正!我酒

🍸 Renaissance Garden

🦑 Charcoal Grilled Cuttlefish

我酒精敏感又死要嚟bar, bartender都好窝心咁根据个人需要去tune返杯嘢饮, waiter仲话可以根据个人口味去tailor made自己钟意嘅嘢饮㖭~