2023-12-03
疫情之后,身边个个朋友都去台湾旅行。今年无去到就系香港食住台湾岀名嘅2派克鸡排先🍗😝😋去咗旺角分店,餐厅主打做外卖。不过餐厅右侧都有细bar台两张櫈,可以坐系度食。脆皮无骨鸡腿排 🍗 $40 拣咗香辣mix 海苔味,超级香啊!就算拎到返屋企过咗30-40分钟,都依然超级脆,不夸张,有ASMR嘅感觉🤩 肉质嫩滑多汁!本身鸡腿有酱料腌过,好入味啊!🉐脆皮花枝丸 🍡 $18拣咗椒盐味,大大粒有3粒,弹牙爽口,有花枝肉,唔会太多粉浆,好有嚼口🤩 个人觉得椒盐粉多啲嘅话会更好味🤤脆皮杏鲍菇 🍄 $25拣咗椒盐味,比我像中大粒,忍唔住即刻食咗一粒,超Juicy!食到杏鲍菇嘅原汁原味!皮炸得好簿!杏鲍菇本身好湿润,所以外卖返到屋企外层炸皮会变谂咗,建议要即刻食噢!总括而言,呢间系我系香港食过最正宗嘅台湾炸鸡排。有多种口味可选择,食物系即叫即炸,超级热辣辣!真的不试会后悔噢!
脆皮无骨炸鸡腿排
脆皮无骨鸡腿排 🍗 $40