2018-08-24 1327 浏览
一直都好钟意食德国菜,我自己都去过德国唔止一次,去过柏林,科隆等城市。都食过德国唔同地方(北部,南部)既菜式。今次试左位于尖东站出面既King Ludwig餐厅,食完我几满意!等我同大家分享下先黎左食德国菜,身为sausage lover既我,点左一个sausage platter!依款Platter好在,佢一碟就比你试晒佢几款肠!份量都几足,我地4个人Share都每人试到晒每一只肠,赞!第二样必点既当然就系德国咸猪手啦~我系德国食过咁多餐猪手,我可以讲依间既猪手都十分正宗。德国猪手通常分两种,而我点左脆炸既既咸猪手。我好惊个D炸到干晒既猪手,但King luwig既猪手却不会干,也不硬。满意!而因为家人喜欢食排,所以也点了一碟Steak, medium rare。牛排真是十分惊喜,本身以为德国餐厅既牛排唔会十分Impressive!点知牛排十分Tender,肉汁十足,令家人比足赞!总结而言,餐厅食物质素很好,authenticity也十分高!

2018-08-12
  • 猪手