2020-04-10 1685 浏览
终于走入K11 Musea 神圣既牛油果天堂,大部分食物都有牛油果🥑🥰 食物做得十分精美,想同大家逐样介绍☺️首先叫咗Avobar cobb salad,一睇就知食材超级丰富又健康,最紧要系中间既牛油果花又多又creamy,加埋流心既poached egg, 弹牙既虾,脆脆既烟肉,甜甜既粟米同大量芝士同菜,食哂真系好饱,满足得黎又冇咩负担~ Smashed chilli avo with grilled salmon fillet ($128+78) 超级多牛油果酱,辣辣地几过瘾又唔会觉得漏😛 一切开个底,先知原来系蕃薯,烤到个皮好香,食落好甜既蕃薯,原来同牛油果一齐食系咁夹🤣Avo bun lobster ($198) 最signature既一款食物🥑🍔 由牛油果取代咗面包,感觉上健康好多🤪 另外拣咗龙虾馅,份量一啲都唔少,龙虾肉爽口弹牙,而且用咗芒果汁做酱料,味道好清新,完全唔会觉得漏~avobar除咗牛油果正,呢个抹茶甜品更加系必食🥞Matcha pancake sweet bananas($118) 呢个pancake唔系空气感好重果只梳乎里pancake,相反呢个pancake

avobar除咗牛油果正,呢个抹茶甜品更加系必食🥞Matcha pancake sweet bananas($118) 呢个pancake唔系空气感好重果只梳乎里pancake,相反呢个pancake口感好札实,食落似系用香蕉同麦皮做既感觉,味道好有惊喜!抹茶味都食得岀,旁边煎得好香,加埋糖浆甜甜地好正!!仲有呢个焦糖香蕉,同出边一般食到嘅唔同,呢个系会煮熟只香蕉,味道更浓郁,整体系好好食,会再去食过❤️