2018-07-05
Superfood既牛油果好处好多,含不饱和脂肪、丰富维他命E、抗氧度高,我同老公都好中意食~我地会share一个做早餐,仲会发掘下餐厅嘅牛油果菜式。见朋友ig post左一个用牛油果盛载既latte,相当吸睛。趁住weekend去Pacific Place 食完lunch再走到星街一尝~ 小店主攻附近既上班族,座位唔多,但一入店见到绿绿既"西兰花墙"感觉舒服 。呢度除左Latte仲有多款既smoothies,juice。每一款都列明所用既蔬果,对人既好处。我就紧系一心一意拣Avolatte🥑☕啦Avolatte其实系将牛油果挖空约80%, 再喺入面注满香浓既咖啡,奶既比例较少~仲可以喺呢个细细既牛油果拉埋花, 真系唔容易~ 呢个latte可以用小匙将咖啡同埋牛油果蓉一齐饮,好香滑!! 店员介绍呢期既Summer seasonal drink, 我地就拣左Athletic Power试下!系smoothies黎既, 入面包含左士多啤梨、香蕉、梨、牛油果、椰子油~ 充满果香, 梨同士多啤梨相当突出 ! 小店仲用左不锈钢饮管,相当环保。除左注重身心健康,地球生态亦好重要㗎!中意蔬菜汁既妈妈
Avolatte
仲可以喺呢个细细既牛油果拉埋花, 真系唔容易~
Athletic Power
中意蔬菜汁既妈妈就点左杯Hoopers
有芹菜、青瓜、羽衣甘蓝、柠檬、菠菜。呢杯对皮肤好既~虽然青绿色,但绝对无菜叶既涩味。芹菜、青瓜既清新最突出,柠檬既酸味令人有净化既感觉~
店员介绍Homemade cookies 同埋Brownie等既小点,卖相吸引,可惜我地之前吃过午,再饮杯野已经食唔落了只好留返下次试第二款饮品时再尝~
喺呢度虽然只系饮杯野既时间,但足以感受到小店既人情味,有d人经过都会入黎倾吓计,仲可以随便饮用detox water。
唔帮衬都可以入黎饮杯水,咁有爱既小店真系好难揾啦!!