2020-12-05
个个都知我系饮茶控又系B Duck迷,所以带老公去左呢间以B duck做主题既茶楼,呢度真系我杯茶。一入门口就见到古色古香嘅中式茶楼装修,再加上B duck做主题,真系非常之吸睛,用咗好多时间嚟影相打卡,未食先兴奋。叫咗个《必食二人餐》,真系好有噱头,大大碗嘅龙虾车仔面,有半只波士顿只龙虾,够大又够肉,我真系冇食过龙虾车仔面,当然仲有其他配料加埋先叫做一碗称职嘅车仔面,例如生菜,猪皮,卤蛋。我老公个碗就系《招牌车仔面》,猪皮、鱿鱼、鸡中翼、鱼蛋、萝卜、鸡翼尖、猪大肠再加埋卤水蛋,非常之丰富,岩哂大食之人。《虾饺》一上枱,就十分之吸晴,卖相又可爱,入口虾味重,虾饺皮十分烟韧。《沙嗲金钱肚》系我老公最爱,沙嗲味浓,牛肚够爽够烟韧。最后黎一杯冻柠茶,估唔到中式茶楼都有冻柠茶叫,真系十分之惊喜。
《沙嗲金钱肚》系我老公最爱,沙嗲味浓,牛肚够爽够烟韧。