2022-05-02 38 浏览
Babacio 最出名嘅系意大利手工薄饼🇮🇹🍝🍕佢地嘅pizza 真系世一(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢间Babacio Cuina 系位于中环兰桂坊6号地下分店,另一间总店就系中环云咸街,有户外露天位可以望到大馆景果间🏛但可惜成日full booking ,一直都冇机会食🥲所以知道佢地开左分店,即刻约埋朋友一齐去试下❤️•Caprese Salad 头盘是蕃茄水牛芝士沙律,蕃茄清爽香甜,水牛芝士味道浓郁,两者配搭口感清新,非常开胃的前菜🥗•Pomarola Pasta 手工制作的意大利面非常creamy ,面质比较淋身,但味道是可以的。•Boscaiala Pizza即叫即焗嘅意大利手工pizza 真系冇令我失望,人手搓完面团再拿去焗炉烤焗,饼底皮薄香脆,口感烟韧好好咬,配料有芝士火腿同蘑菇,超级好食❤️•Dessert Gelato 有多款口味俾你选择,云喱拿/朱古力/芒果/开心果等等。今次拣左开心果,偏重奶味,唔会太甜,口感香滑。呢个几有惊喜😍📍 Babacio Cucina (中环)中环兰桂坊6号地下

•Caprese Salad

•Pomarola Pasta

•Boscaiala Pizza

•Dessert Gelato

📍 Babacio Cucina (中环)
中环兰桂坊6号地下