2019-03-15
喺石门探完朋友,问佢有边间餐厅好食又baby friendly,佢介绍咗我哋去Su Casa。同BB 一齐去锯扒?得唔得㗎?估唔到,呢餐真系好完满!牛扒、意粉、儿童餐好令人满意之余,甜品仲靓到出烟,超惊喜!最重要系一坐低,侍应姐姐即刻派咗成盘颜色笔同填色纸,令我个仔全程坐定定,爸妈终于可以安心「锯扒」叹番餐喇 ,带埋呢个Trouble 2嘅两岁小男孩一齐真系好耐冇试过。听朋友讲佢仔仔仲试过喺度免费玩扭蛋㖭呀!咁我哋食咗啲乜呢?头盘我拣咗白酒罗勒忌廉纽西兰青口,个汁好正,青口肉厚鲜味。主菜炭烧纽西兰肉眼扒,煎得香又有牛味。不过我哋最钟意都系个带子菠菜忌廉墨汁面,带子有啲微微海水盐味,鲜甜又煎得香,个墨汁面好食又弹牙,同个菠菜忌廉汁好match!而且呢度连儿童餐都有3款选择,包括茄汁粟米鸡粒意粉配鱼饼、炸鱼薯条配牛油粟米、芝士通心粉,全部有跟沙律同橙汁,$68/份都算几抵食。今晚我仔太乖,所以饭后我仲有闲情食甜品!随意点咗个烩车厘子金宝脆脆配雪糕,点知嚟到发现原来佢敲碎个盖会有烟冒出㗎。我仔睇到好兴奋~ 连妈妈都有得玩有得食,爸爸开心埋单,happy wife, happy life!
主菜炭烧纽西兰肉眼扒,煎得香又有牛味。