2020-10-03
留民料理,first impression就系日式啦,再睇睇佢英文名叫Bad Boy Cook, 就知佢鬼马,有几Bad Boiii几「 流氓」呢,睇过至知,我唔坏唔爱架lol门口入去好和风,布门帘、日式灯笼、一排日文字旗仔..坐埋位,感觉阔落,枱与枱之间都够间距..再望望四围其实好fusion, 各国国旗,又有M&N嘅decorOrder完等食期间除左同朋友斗讲得多国旗,仲见到有好多chef嘅奖状..睇黎唔惹少十二年黑松露菌忌廉汤 48真系好香,入口creamy、香浓、菇菌分量十足!可以话系我饮过好饮嘅cream soup头三甲,真系一滴都唔想浪费..泡椒鸡脚 42曳啊!竟然有鸡脚食,仲要咁刺激有辣辣泡椒味,fusion得你丫!鸡脚够入味,辣得非常过瘾..食得辣嘅朋友必定要试试佢..朋友好享受,仲话送酒一流!金砖豆腐68好有大排档嘅感觉XD 粒粒豆腐炸至金黄色,不得不赞个plating, 成个金字塔咁热辣辣,旁边有七味粉同妈咪面粉(?) lol任君选择,个人觉得七味粉夹啲~~重口味嘅后者应该食到lemlem脷A5和牛膏饭168初尝牛膏饭,好香浓!脂油包住每一粒饭,好evil, bad
十二年黑松露菌忌廉汤 48
泡椒鸡脚 42
金砖豆腐68
A5和牛膏饭168
初尝牛膏饭,好香浓!脂油包住每一粒饭,好evil, bad boiiiii!! 但好美味..系唔系因为加左啲瓜,感觉唔会油腻,只系感到满满嘅幸福..饭量刚好,对佢嘅感觉停留系最optimal嘅位置..必然翻啅!
出门前见到呢部老虎机,认真有feel...