2021-10-13
长沙湾呢间coffee shop出名饮咖啡外,听闻佢哋嘅bagel🥯同巴斯克芝士蛋糕🍰好好食,等我又去试吓先!烘过嘅Bagel🥯微暖有温度,外层带少少脆,内里依然软熟,烟韧有咬口❤️嫩滑鸡肉片加上唔少沙律菜配个芥末沙律酱,食食吓攻埋鼻够晒刺激👃🏻,为清淡嘅鸡肉片提升惹味度,呢个推介👍🏻Matcha Latte🍵抹茶味好出,同牛奶嘅比例亦调得刚好,如果可以大杯啲就更加好啦😌💚唯独可惜嘅系,一心谂住去食佢哋嘅软心巴斯克芝士蛋糕,点知店员话暂停供应😭😭😭餐牌上有3款甜品,dirty chocolate cake、lemon tart同我最后拣咗嘅sour cream cheese raspberry cake🍰,店员话呢款比较多人食,其实即系raspberry cheese cake,芝士系软滑香口🧀,加入raspberry醒胃无咁溜,但饼底比较鞋口,亦都过厚,食落口同芝士嘅比例有啲失衡🥲,可能我一开始对佢嘅蛋糕期望较高,搞到最后反而对个甜品有啲失望🙈钟意Bagel嘅朋友嚟呢间真系要试吓佢哋出品嘅多款贝果!
钟意Bagel嘅朋友嚟呢间真系要试吓佢哋出品嘅多款贝果!