2021-02-07 150 浏览
📌 Bforbagel by 404 LOT FINE~旺角呢间由网店变成实体店 喺旺角豉油街转角位🤩主打手工Bagel、All Day Breakfast同甜品每日有三款不同口味嘅贝果 充满新鲜感🥯舖头唔算好大 装修简洁有四个对窗的位置 感觉悠闲😌另外仲有三张枱 木枱配上编织椅也很美平日下午去到 人流都唔算好多😎如果想去嘅话建议早啲到 因为座位不多贝果咸甜都有 每星期都会转款😋Bagel of the Day 有三种味道:泡菜芝士、抹茶奶酥麻糬、红莓乳酪配搭都几新奇 而且系减糖版本啱晒我☺️见到不少人都外带贝果回家 下次都要买埋返屋企先😉1️⃣ 抹茶奶酥麻糬贝果 $𝟯𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)一上枱热烘烘的 香气十足😍用焗炉翻热 外脆内软切开睇麻糬份量都足够 抹茶味很浓🍵个人又唔觉得佢系爆馅嘅texture 份量啱啱好贝果质感软身 带点微嚼劲🤤唔会话太烟韧 我好钟意!2️⃣ 红莓乳酪贝果 $𝟯𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)食完抹茶奶酥麻糬味再食呢款就冇咁惊喜😂质感都系一样 外脆内软呢款馅料比较多 红莓份量很多~乳酪口味相对上会冇咁腻😙不过味道相对上比较普通😝3️⃣ 𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 $𝟲𝟱 (𝟲.𝟱/

呢间由网店变成实体店 喺旺角豉油街转角位🤩
如果想去嘅话建议早啲到 因为座位不多
贝果咸甜都有 每星期都会转款😋
配搭都几新奇 而且系减糖版本啱晒我☺️
见到不少人都外带贝果回家 下次都要买埋返屋企先😉

1️⃣ 抹茶奶酥麻糬贝果 $𝟯𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)
一上枱热烘烘的 香气十足😍
用焗炉翻热 外脆内软
切开睇麻糬份量都足够 抹茶味很浓🍵
个人又唔觉得佢系爆馅嘅texture 份量啱啱好
贝果质感软身 带点微嚼劲🤤
唔会话太烟韧 我好钟意!

2️⃣ 红莓乳酪贝果 $𝟯𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
食完抹茶奶酥麻糬味再食呢款就冇咁惊喜😂
质感都系一样 外脆内软
呢款馅料比较多 红莓份量很多~
乳酪口味相对上会冇咁腻😙
不过味道相对上比较普通😝

3️⃣ 𝗦𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 $𝟲𝟱 (𝟲.𝟱/𝟭𝟬)
见到每张枱都有一份Tiramisu 卖相好吸引🤩
顶层洒满了朱古力粉 有微微甜味🍫
忌廉好软身 唔会好腻
底层食落似蛋糕 冇手指饼嘅质感🥺
酒味比朱古力味更加重 比较适合喜欢酒味比较重的朋友仔🍺
Tiramisu

4️⃣ 𝗞𝘆𝗼𝘁𝗼 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $𝟰𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
拉花都几靓 而且好大杯
抹茶味唔算好浓郁 回甘味道不重🤔
但饮落无粉感 质感顺滑
算系一杯不过不失的抹茶拿铁🍵
Matcha  Latte

5️⃣ 𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆𝘀 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 $𝟱𝟮 (𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
超级推介呢杯饮品 好好饮!
本身都系谂似普通朱古力 结果Baileys味很香
好有惊喜 佢哋味道超夹😋
味道浓郁 两者互相平衡
食一啖Bagel 再饮一啖Baileys朱古力好正😚

💡整体嚟讲 呢间cafe嘅贝果都几好味😋
外脆内软 质感微微带有韧度
极度推介大家试饮Baileys Chocolate😝
座位虽然唔多 但装修几靓(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
想再嚟试佢个泡菜芝士贝果😆
钟意食贝果的你绝对不能错过!

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整体味道😋: 8/10
性价比💵: 7/10
打卡指数😍: 7.5/10
环境服务🥂: 8/10
推荐指数👍🏻: 8/10
✄---------------------—------✄
🍴: Bforbagel by 404 LOT FINE
📍: 旺角豉油街10号地舖
🔍: 10:00-18:00(Tue-Sun) *MON OFF*
Matcha  Latte