餐厅: Bagels Alley
资讯:

2021-10-15 627 浏览
因为转左工嘅关系,好耐无喺中环食lunch, 今日难得出中环,当然要去我同女友都好中意食嘅bagels alley 啦。我同女朋友其实真系好钟意食bagels,试晕晒中环𠮶三间最主要嘅Bagels专门店之后,发现都系最爱Bagels Alley。一来佢哋啲包系最多特别口味,二来服务系最亲切嘅,三来价钱/份量亦都系三间之中最实惠。另外两间啲服务质素真系不敢恭维!话虽如此,出发前其实都有啲担心佢仲喺唔喺度,始终香港租金真系太贵,再加上疫情影响,小店好难做得住,好彩!唔单止无执笠,反而仲扩充左!认真有实力!由于赶住去个朋友屋企,所以今次order takeaway,一共叫咗两个sandwiches两杯咖啡,印象中价钱同几年前差唔多,无乜加价喺依家食个toast 都要一百蚊嘅年代,其实一个手造bagel 7/80蚊真系一啲都唔贵,如果系外卖自取,Americano 只需加$15,简单系抵到烂!我哋叫咗一个hummus veggie 加牛油果,另一个就牛油果莎莎加三文鱼。呢度啲牛油果真系好新鲜,唔会好似出面咁,成旧水一个toast都比啲黑嘅牛油果你!!用心做嘅小店真系值得大家大力支持!

用心做嘅小店真系值得大家大力支持!