2021-07-12
之前行朗豪坊经过见到burger,突然间好想食啲邪恶但又好满足既野,所以就入左去试下~ 餐厅唔大不过环境几舒服,加上喺平时有得饮野既顶层都几chill! 野食方面,虽然配角稍为失色,但系好在主打既burger几好食,用料新鲜又夹~ 配合长假期既节日,Texas Burger喺食物同饮品上有相应既装饰~ 冰镇朱古力雪糕新地 🍫🍦(好味指数:😍😍😍) - $68呢个甜品主要系brownie加雪糕,质地湿润扎实,系我几钟意既brownie口感,不过食落太甜,朱古力味淡,无𠮶种brownie好浓既朱古力味,以呢个价钱黎讲份量亦太少... 不过食得出个云呢拿雪糕有用到云呢拿籽,肉眼隐约见到有啲黑点,令到个香味更加浓郁同天然,为呢个甜品加翻分,如果唔系可能只系俾紧紧合格...软壳蟹牛油果酱牛肉汉堡set 🦀️🥑🍔 (好味指数:😍😍😍😍) - $108 + $66 = $174牛肉味重,鲜嫩又juicy,似系手打所以几有咬口👍 不过可惜肉质比较松散,切既时候会散成细细块... 不过软壳蟹既份量几多,香脆亦好有鲜味,唔会有油益味!加埋牛油果令到成个包更加creamy,如果再多啲同浓啲就perfect。个
冰镇朱古力雪糕新地 🍫🍦(好味指数:😍😍😍) - $68
牛肉味重,鲜嫩又juicy,似系手打所以几有咬口👍 不过可惜肉质比较松散,切既时候会散成细细块... 不过软壳蟹既份量几多,香脆亦好有鲜味,唔会有油益味!加埋牛油果令到成个包更加creamy,如果再多啲同浓啲就perfect。个包既外层脆脆地,里面松软加有啲牛油味,几好食,食完好满足!
原本$108,加左$66变combo set,要左一杯是日精选奶昔 + 薯条🍟 + 酸青瓜。薯条系平时钟意食既粗薯条,都几脆,里面松软。酸青瓜有大半条,不过不失,可以解翻burger同薯条几油腻感。
是日精选奶昔 - Berry Love (好味指数:😍😍😍🤩)
呢个系一个软雪糕奶昔,menu 写系有杂莓雪糕、木莓同忌廉~ 饮落味道系清香既士多啤梨🍓奶味,口感软滑,奶味都几重!另外配埋忌廉令到个奶昔多左个层次~ 用黎送burger加薯条几正~ 不过我呢杯比隔离枱同其他人影出嚟既浅色,骤眼睇会以为系云呢拿奶昔,要注意系个样出嚟要稳定,如果唔粉红就无左梦幻同杂莓既feel,同埋如果要杂莓为主既话,要留意除左士多啤梨之外,要有埋其他莓既味道,而杂莓奶昔多数出嚟既效果应该系粉紫色~
好味指数:😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍🤩