2017-12-22
星期六嘅下午茶时间适逢餐厅同bareMinerals合作,我哋book咗个下午茶试一试!先讲地点先,其实就唔系几方便!而且铺头外面装修紧搭咗棚,影相都影到个棚,已经叫扣分啦!好啦讲返食嘢先,一嚟到就有一盆茶包喺度,不过冇人讲系发生咩事!到咗我哋问佢哋先至问我地饮咩茶!唔紧要啦,跟住我哋就拣咗两只,Earl gray black tea Oasis green tea个人都有饮开英式茶,不过呢个就麻麻哋了!其实可以拣咖啡不过佢冇讲,餐牌系有写嘅!好啦,佢放低左个Menu俾我哋拣食咩,除咗下午茶Set ,仲有其他咸点食嘅,不过到我哋叫嘅时候佢就话依个时间只系有下午茶set同英式松饼叫。我哋都有少少失望,因为其实个set得好少野食!我朋友未食午餐,想食啲咸点都冇得食!我哋叫咗个二人set,(我见到隔离枱三个人,佢哋叫佢可以叫二人 set再加多杯嘢饮!不过唔知两个人可唔可以叫一人set la!! 不过都好少人会叫一人set既!)食T set就当然最紧要影相啦!佢都摆得几靓嘅,影出嚟都几好睇!个set有两盘野第一盘就有两个松饼有cream同Jam个松饼认真麻麻地,而我哋食过嘅下午茶来讲,其实都算
适逢餐厅同bareMinerals合作,
我哋book咗个下午茶试一试!
先讲地点先,其实就唔系几方便!
而且铺头外面装修紧搭咗棚,
影相都影到个棚,已经叫扣分啦!
好啦讲返食嘢先,
唔紧要啦,跟住我哋就拣咗两只,
Earl gray black tea
Oasis green tea
个人都有饮开英式茶,不过呢个就麻麻哋了!
其实可以拣咖啡不过佢冇讲,餐牌系有写嘅!
好啦,佢放低左个Menu俾我哋拣食咩,
除咗下午茶Set ,仲有其他咸点食嘅,
食T set就当然最紧要影相啦!
佢都摆得几靓嘅,影出嚟都几好睇!
个set有两盘野
第一盘就有两个松饼有cream同Jam
个松饼认真麻麻地,
而我哋食过嘅下午茶来讲,其实都算系偏差!
果酱系普通野个cream更加系差,
我哋影咗超级影相,佢都未融啰!
果挞一般
金色珠珠
果杯有啲似木糠布甸,都系一般
Macaroon比我想像中好
唇膏唔使讲好差嘅朱古力造成,咬咗一啖来玩就可以放低!
依盘反而几好
系𠮶个圆圈波波好系腥
无花果配ham都几好食!
总括而言,其实依间野个T set都麻麻哋!
价钱来讲都系一般t set 价钱
性价比就麻麻啦!
如果佢无x pore professional 应该无乜吸引力!完