2017-03-09 596 浏览
呢篇系第一篇写既食评,揾返间餐厅叫咩名既时候好奇个名系咪有咩特别意思话晒我都系读science 原来一揾 真系同science都有d关系Barg - 表压 简单黎讲系同大气压力(1atm)既相对压力如果要俾呢间餐厅一个brag,会系负值唔好误会,意思系低过大气压力,我觉得环境轻松喺铜锣烧地点咁方便黎讲,呢间餐厅算系难得清静 但气氛唔odd 感觉轻松 员工都好nice讲左我喺呢间餐厅最钟意既食物先: 加拿大海胆 ($128/60g)一个字,甜加拿大海胆出名质地挺身d,但我觉得日本海胆一般都比加拿大海胆甜但惊喜系呢个海胆真系好甜,入口即溶而且每100g海胆就有41g 蛋白质,食多多都唔惊,罪恶感低!唯一就系附送个紫菜好cheap...有d up味餐包就都几好味,有关款唔同味道share黎食,够松软个牛油系乎合我expectation,够香个焗蒜样就够港女,打卡值高,但食落一般,冇咩味法式蟹肉虎虾多士($118/2pcs)虎虾大只,热辣辣,打卡值都高块多士同d蟹肉好夹,但就抢左少少d虾味,不过值得叫既美国顶级牛柳($198/8oz)正!叫左medium well,因为我唔钟意食太生好似星期四
呢篇系第一篇写既食评
,揾返间餐厅叫咩名既时候好奇个名系咪有咩特别意思

如果要俾呢间餐厅一个brag,会系负值

唔好误会,意思系低过大气压力,我觉得环境轻松

感觉轻松 员工都好nice

加拿大海胆
一个字,甜

但惊喜系呢个海胆真系好甜,入口即溶

唯一就系附送个紫菜好cheap...有d up味

餐包就都几好味,有关款唔同味道share黎食,够松软
餐包
个牛油系乎合我expectation,够香

个焗蒜样就够港女,打卡值高,但食落一般,冇咩味

法式蟹肉虎虾多士($118/2pcs)
法式蟹肉虎虾多士
虎虾大只,热辣辣,打卡值都高

块多士同d蟹肉好夹,但就抢左少少d虾味,不过值得叫既

美国顶级牛柳($198/8oz)
美国顶级牛柳
正!
叫左medium well,因为我唔钟意食太生

好似星期四免费变大份d,但因为食唔晒冇加到

食牛有牛味,唔韧唔so唔老

必食呀!

最后就系pizza,龙虾薄饼($148)
失望!

龙虾冇咩味,又少,pizza底都唔香

打卡度又唔高,唔推介
2017-02-23
加拿大海胆