2018-12-15 65 浏览
之前見到大阪燒已經好想試;最近行旺角新開嘅商場發現開左間就決定排隊試下餐廳基本每張枱面都有塊大鐵板用黎上菜;仲有成排吧枱可以望住師傅整大阪燒餐廳主打大阪燒所以選擇都幾多餐牌上面嘅大阪燒基本都係師傅整好再上枱;不過如果想試下自己整嘅都有兩款可以選擇餐牌最後仲有頁清單列明每款菜式嘅食物過敏原對於好似我咁有食物過敏嘅人黎講好貼心關西風香蔥雞蛋大阪燒關西風香蔥雞蛋大阪燒除左豚肉同魷魚仲有牛筋魔芋同風乾小蝦大阪燒口感鬆軟;豚肉焦香油脂豐腴;牛筋魔芋質感似蒟蒻都幾得意芝味廣島燒芝味廣島燒顧名思義除左豚肉同牛筋魔芋當然仲有芝士炒麵廣島燒外型相比大阪燒扁塌;炒麵偏粗口感軟彈加上表面微焦配埋煎蛋同半融芝士鋪面好邪惡泡菜蔥花雞蛋燒泡菜蔥花雞蛋燒特別在於餡料唔單止有豚肉同嫩牛筋仲有雞蛋蔥花同泡菜食嘅時候將雞蛋同蔥花拌均再稍微煎下;蛋香配搭泡菜微辛好惹味每張枱面都擺左燒汁同沙律醬可以按個人喜好自己加;而且仲有無限量木魚碎提供好幸福芒果醬遇上椰奶凍椰奶凍質感黏稠椰奶濃香配搭芒果醬微酸唔會太甜

餐廳主打大阪燒所以選擇都幾多

關西風香蔥雞蛋大阪燒