2009-10-06
今日同老公一齐庆祝生日, 仲要带埋阿b去食睇完卢觅雪嘅介绍, 终于决定咗嚟呢间试吓啰, 寻晚先打去book枱, 接电话𠮶个好似唔系几有礼貌咁一去到有个男waitere热情咁招待我地我book咗window seat, 都几好吖, 成个维港景望哂, 今日又咁好天真系未食都开心咗一半啦佢地原来做午市都有好多个set选择不过今日特别过海庆祝, 又睇咗个食评都系要一试呢个"日本宫崎和牛陶板烧套餐" 价值 $798牛肉刺身 ~ 好好味摆出嚟个样都好正, 雪花又够食落好香添份量唔算少, 都有十片架至于𠮶260克嘅宫崎和牛 (西冷部份) 由于有小朋友关系, 我地都叫厨房埋先出嚟个waiter 话帮我地煮五成熟我话ok但系出到嚟嘅时候, 由于要保温, 啲和牛系个陶板到reheat到越来越熟我地大乡里谂住可以食住碗和牛炒饭, 一路食和牛架嘛就算唔系𩠌饭, 都要慢慢品尝啩但系啲和牛都等唔切个炒饭, 都熟得七七八八啰搞到我老公用哂所有嘅配菜去垫住𠮶几片和牛, 等佢唔好系块陶板到干煎啰劲狼狈所以, 大家要食嘅话, 又要佢帮你烧埋嘅, 都要记住叫两成熟好啦牛肉炒饭 ~ 好味㖞入面啲牛肉粒都好香面豉汤 ~ 我无饮
睇完卢觅雪嘅介绍, 终于决定咗嚟呢间试吓啰,
寻晚先打去book枱, 接电话𠮶个好似唔系几有礼貌咁
一去到有个男waitere热情咁招待我地
真系未食都开心咗一半啦
佢地原来做午市都有好多个set选择
不过今日特别过海庆祝, 又睇咗个食评
都系要一试呢个"日本宫崎和牛陶板烧套餐" 价值 $798
牛肉刺身 ~ 好好味
摆出嚟个样都好正, 雪花又够
食落好香添
份量唔算少, 都有十片架
至于𠮶260克嘅宫崎和牛 (西冷部份)
由于有小朋友关系, 我地都叫厨房埋先出嚟
个waiter 话帮我地煮五成熟
我话ok
我地大乡里谂住可以食住碗和牛炒饭, 一路食和牛架嘛
就算唔系𩠌饭, 都要慢慢品尝啩
但系啲和牛都等唔切个炒饭, 都熟得七七八八啰
劲狼狈
牛肉炒饭 ~ 好味㖞
入面啲牛肉粒都好香
面豉汤 ~ 我无饮到, 因为老公话佢好一般, 无乜特别
甜品 ~ 本来系巨峰提子jelly
但系我明明睇到卢小姐系食芝麻雪糕架嘛
加上我又唔系咁钟意食巨峰提子
个男waiter好好人咁满足我呢个小小要求, 都俾我食芝麻雪糕
值得一赞
整体而言,
环境 : good, 设计都几特别, 颜色都好靓, 个view直情系无得顶
食品 : 都好符合我个人嘅期望 (睇完michelle嘅食评特登嚟帮趁)
但系若然佢地可以系烧𠮶啲和牛之前俾我睇吓佢地个样, 应该会令我觉得𠮶十件和牛更加好味, 同埋会令我谂返多啲今年生日食咗啲乜啰
服务 : ok