2023-10-30 210 浏览
因为我今日真系好忙啦 冇办法夜晚同屋企人庆祝生日所以匆匆忙忙订咗呢间餐厅 睇Menu呢一间都可以讲系主打轻食 偏向左西式同埋日式 屋企人拣咗嘅系一个可以自选嘅日本set 上面有晒前菜小食同埋煮食仲有一个甜品 我自己就拣咗西式系一个孙总面包再加烟肉炒蛋 讲吓个味道先 平时去一啲舖头食酸种面包 没有一种好韧嘅感觉 好难咬开个边 呢一间嘅处理方法系用牛油将佢煎香 之后先至放上配料 咁老实讲 一般配料一定有啲湿润 但系因为佢煎咗块面包令到食落去口感好松脆 同外边食到嘅一啲都唔一样值得一赞 屋企人叫咗系一个煎鱼嘅乌冬 唔知系调味定系乜嘢呢 鲨鱼食落去个质感好似鸡肉 我同屋企人就好钟意 二日式set里面嘅甜品有一个小小嘅和菓子 睇到个颜色你哋个感觉应该系觉得甜到就快要死 但系出奇地啱我口味 但系大家觉得点呢就要试咗先知 另外我仲叫咗一杯ice Moha 对于我嚟讲非常之好因为我唔钟意饮甜嘢 但系如果大家需要有一定嘅甜度可能就要要求餐厅比糖水你啦 成间餐厅最令我感到满意嘅系喺我已经到咗餐厅之后 餐厅再主动打电话俾我 问我有冇需要order蛋糕同埋需唔需要写上生日快乐嘅字样 咁样避免咗庆祝生日而喺生日
讲吓个味道先 平时去一啲舖头食酸种面包 没有一种好韧嘅感觉 好难咬开个边 呢一间嘅处理方法系用牛油将佢煎香 之后先至放上配料 咁老实讲 一般配料一定有啲湿润 但系因为佢煎咗块面包令到食落去口感好松脆 同外边食到嘅一啲都唔一样值得一赞 屋企人叫咗系一个煎鱼嘅乌冬 唔知系调味定系乜嘢呢 鲨鱼食落去个质感好似鸡肉 我同屋企人就好钟意 二日式set里面嘅甜品有一个小小嘅和菓子 睇到个颜色你哋个感觉应该系觉得甜到就快要死 但系出奇地啱我口味 但系大家觉得点呢就要试咗先知 另外我仲叫咗一杯ice Moha 对于我嚟讲非常之好因为我唔钟意饮甜嘢 但系如果大家需要有一定嘅甜度可能就要要求餐厅比糖水你啦 成间餐厅最令我感到满意嘅系喺我已经到咗餐厅之后 餐厅再主动打电话俾我 问我有冇需要order蛋糕同埋需唔需要写上生日快乐嘅字样 咁样避免咗庆祝生日而喺生日嘅主人翁面前order蛋糕俾佢嘅尴尬 另外要提一提大家如果喜欢有酒味嘅turmisu 不妨试吓 呢样都系一样推介食物
🫶🏻🫶🏻 对我而言呢间餐厅值得推介