2019-10-20
终于都可以同老公食casa 因之前因活动早收或无开 不过唔紧要食饭是小去到当然要叫久违嘅生蚝 呢度嘅生蚝系我觉得系香港数一数二嘅新鲜生蚝店 佢唔止新鲜仲开得好只只都好味必食嘅系西班牙同法国嘅gillardeau 但爱尔兰同其他我都好想试所以第一个回合我放弃咗西班牙不过第二回合唔够喉都系叫咗$598 10只蚝 再送两只翡翠螺 同两杯riseling Gillareau 真系我心中no .1 入口后回甘同榛子味 依家谂起都流口水 🤤namibia 同arousa海水味同爽脆口感我也大爱不过略嫌riseling甜 之后要左half bottle France既 Sauvignon blanc dry d既岩我哋啲之后叫左一个risotto 一个pasta 已经好饱 scallop risotto keep到水准 带子新鲜弹牙而cod fish pasta 好惹味好正 鱼油包住意粉真系令成个意粉好鲜香最后叫左tiramisu share 好钟意佢地画既伴碟 为庆祝生日生色不少而且店员都健谈 乐意介绍 主动 令整个庆祝活动也顺畅愉快 也令我会有一定再黎的感觉
佢唔止新鲜仲开得好只只都好味
$598 10只蚝 再送两只翡翠螺 同两杯riseling