2014-04-27
是日在上环揾食,行左好多路,最后见到呢间Cedele系无极限广场,在门口问下服务员有咩推介,佢地话有呢个BEEF PORTOBELLO BURGER,同埋黑椒蟹肉意粉比较特别,所以入黎试下奇怪,明明成日行过无极限呢个霸气名字地方,都唔觉呢间野存在黑椒蟹肉意粉其实都有点兴趣,但系我好耐无食过大大粒菇,所以就叫BEEF PORTOBELLO BURGER$120,加个冻有机红茶$30冻有机红茶$30,饮落去味道系真系同一般红茶唔同,好似有种花味,加上柠檬既鲜酸,十分可口主角BEEF PORTOBELLO BURGER$120,跟松露薯条,沙律菜加油醋汁个汉堡SIZE不算很大,但呢旧PORTOBELLO MUSHROOM劲爆汁,菇味浓,十分美味,配上调味较重既汉堡扒,刚好令无咩牛味既肉增加味道,加上蕃茄,莴苣,原粒芥末和沙律酱,味道很BALANCED,亦不会很干,当然少不了一堆甜甜地既洋葱而薯条本身无咩咸味,但充满松露香,可能下的是松露油,粗条薯条十分饱满,但建议下点盐沙律菜经油醋汁均匀地捞过,酸味不呛喉,菜十分爽口,而且菜既份量不少,减低食汉堡包既罪恶感呢粒爆汁菇,令到我十分开心
奇怪,明明成日行过无极限呢个霸气名字地方,都唔觉呢间野存在