2017-09-07
星期日约左亲爱既母亲大人晚饭,妈妈请食饭当然揾间坐得舒服d既餐厅食啦🤣 晏就已经去左旺角既我同朋友去左朗豪坊行街,经过差唔多系顶楼既Zero觉得环境唔错,就行过去问有无得book枱,server好好人咁帮我即刻book左夜晚8点🤞🏻餐厅都几US style,地方又大又多枱,8点3去到都仲有位,大家如果无book枱可以去Zero撞下彩🤣餐厅有高枱同正常枱,妈妈唔中意坐高枱既,所以我就好贴心咁拣左正常高度既枱🤗Menu既选择都算几多,pasta小食样样都有成十个选择比大家。一坐低见到枱枱都有嗌呢个咁靓既摩天轮🎡 原来佢系小食拼盘d frd黎既,好适合得两个人唔知嗌咩好既我地😂 呢个platter一共有5款小食,其中3样都系炸物🤗 妈妈表示无眼睇🤦🏻♀️ 入正题先,呢个摩天轮有三只鸡翼,四条多春鱼,四粒火腿薯丸,两串肉丸同四旧好似法包既包。以$178呢个价黎讲,食物份量都几少🤔 鸡翼似炸蒜鸡翼辣辣地酸酸地都几开胃,不过真系好热气。多春鱼就食得多炸既真系第一次食,有得拣既我都系会拣翻烧哈哈,不过又唔系话唔好食既,条鱼都算多肉多春😍 肉丸味道正常,上面有木鱼,个酱略严味道太咸。个面包就认真麻麻
一坐低见到枱枱都有嗌呢个咁靓既摩天轮🎡 原来佢系小食拼盘d frd黎既,好适合得两个人唔知嗌咩好既我地😂 呢个platter一共有5款小食,其中3样都系炸物🤗 妈妈表示无眼睇🤦🏻♀️ 入正题先,呢个摩天轮有三只鸡翼,四条多春鱼,四粒火腿薯丸,两串肉丸同四旧好似法包既包。以$178呢个价黎讲,食物份量都几少🤔 鸡翼似炸蒜鸡翼辣辣地酸酸地都几开胃,不过真系好热气。多春鱼就食得多炸既真系第一次食,有得拣既我都系会拣翻烧哈哈,不过又唔系话唔好食既,条鱼都算多肉多春😍 肉丸味道正常,上面有木鱼,个酱略严味道太咸。个面包就认真麻麻啦,太硬太脆又唔够味,咬落去惊介亲个咀🤦🏻♀️ 个薯丸都几特别,又炸得够脆,应该系成个拼盘比较突出既一样食物🤣
个拼盘仲有跟左4款唔同既酱,其中一个系芝士酱🧀最好味,不过会比较腻。
除左小食,我地仲嗌左个炒蚬肉意粉,蚬肉比较细粒,意粉味道偏淡,面质都ok弹牙既。好岩唔中意食浓味既朋友😁
总括而言,餐厅环境唔错好适合大班人或者三五知己去,食物既质素都尚可,不过价钱会偏高,食物份量亦唔多,男仕门嗌多d野食都唔怕🤗
顺带一提,呢到有个男server service超好,落单加水出餐都系佢做,虽然人手唔多够等左十分钟先有得落单,但佢服务态度咁好就算啦🤣🤣