2020-07-23 148 浏览
自我隔离左十几日之后,今日终于可以松少少,约朋友食个brunch解解困……朋友系coffee lover ,所以就约左佢去一间被我book mark已久既小店叹返杯(啡)xpp店内简洁舒适,即使外头阳光四射都无碍难得既闲适心情约左佢两点,所以我地其实都食左小小野打底~我地见唔太肚饿,于是先各自要左杯饮品解解渴先xpppcoffee lover当然会饮coffee啦,朋友要左呢杯“CR shake”HKd$60,而我就决定试下non coffee既系列,要左杯“Ice matcha latte w/ ice cream”HKd$60质素好比唔少打正其号专售抹茶既店舖,浓醇带回甘既抹茶拿铁加上一球细滑既冰淇淋,令香滑程度顿时升华!!!之后我地再要左两份all day breakfast ,咸甜各一咸既要左“CRAB & AVOCADO w/ TOAST”HKd$138系满满既牛油果同蟹肉上面仲有咸香既三文鱼籽美中不足既系得一块toast甜个款我地要左“CREME BRULEE FRENCH TOAST”HKd$108虽然呢个French Toast 要等大概十至十五分钟,但食完之后就会知呢

店内简洁舒适,即使外头阳光四射都无碍难得既闲适心情

系满满既牛油果同蟹肉上面仲有咸香既三文鱼籽

美中不足既系得一块toast

虽然呢个French Toast 要等大概十至十五分钟,但食完之后就会知呢十几二十分钟系绝对值得等待

经过蛋奶浸透既厚多士上有一层脆面焦糖,焦香正好平衡返个toast既甜度,外层焦脆而内在香软绵密,湿润程度拿捏得刚好,真心推荐一试再试

伴旁既焦糖香蕉亦不逊主角,深得我地既欢心