2022-04-05 295 浏览
系香港大学打完针,顺路行落去水街以前JOMO个位,终于有得食Hemma既Basque Burnt芝士蛋糕🙌🏻 我大概一点左右去到,所有特别味道都已经售罄。偷听到有人竟然8点几去排队买cheesecake?!? 想去嘅朋友可能要预早少少☝🏻舖仔细细,叫左个vanilla basque burnt cheesecake 同chai latte坐左阵抖一抖气。钟意会摆粒八角系面既 chai latte,好靓🥰cheesecake方面,真系好好味。系会流心又顺滑又light又唔太甜既芝士蛋糕,轻微酸酸地但系芝士味都好浓郁,最紧要唔漏!支叉用少少力已经压得扁件蛋糕🤭本身钟意极重口味既newyork cheesecake既我都觉得好出色。 坐左大概45分钟,途中都好多人尼买芝士蛋糕,客人个range都出奇地大,好犀利😆唔执输都买左件返去孝敬屋企人,由于太软心既关系,返到屋企已经入面d芝士都溶到扁晒,下次都系order一个whole cake😗

cheesecake方面,真系好好味。