2021-09-13
早前见到朋友推荐,口碑唔错嘅honbo. 今日终于的起心肝去湾仔试试佢。首先佢有三间分店 -湾仔/中环/荃湾,我哋今日就去咗湾仔铺(第一间铺),位置非常偏远,佢系金钟同湾仔中间🙂,仲要行条好长嘅楼梯,我建议专程去朝圣嘅朋友可以去其他分店😂😂我哋星期日8点钟去到都无乜人,唔洗等位👍🏻入到去舖头环境装修正常,座位唔多,应该容纳到10至20个人,坐得有啲迫。我哋叫咗2个Honbo 1.5 @$138(未计加一),加一杯ginger lemonade $38 ,本身谂住叫薯条不过waitress 同我哋讲得返最普通𠮶种薯条🍟,其他都卖晒,所以我哋无特别叫到薯条。Honbo 1.5 : 牛味香,份量充足,加上炒洋葱,底面煎到好㶶不过唔会有苦涩味,口感会有啲脆口。略嫌咸咗少少🤏🏻个包系无酱汁嘅,我会落少少千岛酱咁食🍔 (8/10)Ginger lemonade: 简单一句:太酸,饮到一半都饮唔到落去,连我朋友平时好钟意食酸野都饮唔到落去😂😂😂建议下次可以就咁叫lemonade ,会无咁酸🥲🥲 (3/10)味道中上,位置偏远,份量正常,价钱略贵。
味道中上,位置偏远,份量正常,价钱略贵。