2024-06-24 1183 浏览
☕位于荃湾南丰纱厂地面𠮶层,店外摆放咗大量枱櫈🪑畀宠物主人可以同动物一齐叹冷气一齐用餐🦮🐈🐦。过咗一段时间再帮衬佢,今次再嚟觉得成个menu都唔同咗,食物选择多咗,而且食物味道嘅同卖相都有所提升🔝味道都比上次浓郁。虽然呢度系主打咖啡☕有自己嘅大型炒豆机,亦都有嚟自唔同国家嘅精品咖啡。但我自己觉得食物比咖啡更加出色👍🏻虽然面价要百几蚊楼上先有一款食物,但因为呢度点餐攞餐攞餐具斟水收餐盘全自助🍽️所以唔收加一。而且份量食物好足,出餐又快,卖相又靓,食材配搭新鲜健康,最重要系味道畀好多西餐厅都好😛所以我都觉得系物有所值嘅。台面由QR code可以睇餐牌,但都系要自己去柜台同店员点餐。店内亦都提供实体餐牌。某啲special嘅咖啡就qr code冇嘅,大约60蚊一杯手冲咖啡。$150左右一份全日早餐,但真系超级大份同埋超级足料,🐖西班牙火腿、🐟烟三文鱼、香肠、🥚炒滑蛋、🥔薯饼、🥑牛油果、🥗沙律菜、酸种面包🍞,what a all day good morning🌞🐟烟三文鱼班尼迪蛋🍳,水波蛋完美流心,而且有吸走过多嘅水分,唔会稀释咗个荷兰汁同埋整淋个面包,荷兰汁浓厚带柠檬酸味🍋好开胃,烟三文鱼份

🐟烟三文鱼班尼迪蛋🍳,水波蛋完美流心,而且有吸走过多嘅水分,唔会稀释咗个荷兰汁同埋整淋个面包,荷兰汁浓厚带柠檬酸味🍋好开胃,烟三文鱼份量十足。

🇭🇺而我最钟意嘅就系🍄蘑菇黑松露忌廉小云吞🥟将$130。酱汁味道非常浓郁,但又唔会太腻,直达意大利意粉专门店嘅质素。

🍔手撕猪汉堡都好食,非常足料,🧈牛油面包香软而且轻轻煎过,旁边嘅粗薯条🍟都热辣辣,新鲜香脆。

呢日仲刚刚好有咖啡师比赛嘅决赛。
2024-06-16
午餐