2019-03-19 844 浏览
期待左好耐的米芝连3星俾我系restaurant week book 到好开心🥳今日咁好天仲俾我坐到出面🌈。对比一下restaurant week 同平时lunch menu 唯一不同系冇得拣scallop 头盘同加钱有酒,3course 平时要$295,但restaurant week 只要$198咋🤪 靓仔侍应👦🏼会每道菜都介绍系点煮。头盘先来roasted beetroot 同smoked salmon. 本来冇对beetroot 有太大期望,但点知系超出期望的好吃😋佢用左cream of Jerusalem artichoke 磨成蓉放底,仲有超香口的toasted almond, 同beetroot 一起吃个口感好夹! salmon 🐟就好多鱼子伴著,都好多下。Main dish, 个burger 冇咩特别,个人好爱啖啖鸡肉的沙律🥗。另外fish and chips 是系香港食过最最最好味的呢😋,个皮超脆!鱼肉🎣依然好滑,lemon grill 过,lemon juice 好似特别香hehe, 仲有樽vinegar 可以用,玩味十足!另外点解觉得佢个fish 咁正可能因为佢有

Main dish, 个burger 冇咩特别,个人好爱啖啖鸡肉的沙律🥗。另外fish and chips 是系香港食过最最最好味的呢😋,个皮超脆!鱼肉🎣依然好滑,lemon grill 过,lemon juice 好似特别香hehe, 仲有樽vinegar 可以用,玩味十足!另外点解觉得佢个fish 咁正可能因为佢有个特制的curry remoulade ,酱料同fish / 点thin chips 都系一流呀!

Last but not least,甜品🍮~不过,sticky toffee pudding 可惜不是我地杯茶,太重ginger 味😢 chocolate + mint ice cream, 5知佢个chocolate 本来系咪想扮流心呢?如果系都几fail 🤣 不过你当佢系普通brownie 都可以的。3款点品中最满意的是 Swedish coffee & vanilla creme brûlée,佢加左toasted hazelnut 🥰 立刻觉得一餐完美的一餐还是要用完美甜点🍮来画句号的