2020-11-19
秋风起,系打边炉既季节呀 (其实对我黎讲,一年365日都系打边炉既季节)🍲今次食到一间我觉得系香港食过最好食既边炉!!!!!!仲要好黄💛环境正✅气氛正✅汤底正✅牛肉正✅老板正✅朋友话呢间野劲难book 位置喺兰桂坊前的斜路 串烧店转右门口好有玩味,霓虹灯招牌,系怀旧港式装修呀,仲一路播住怀旧金曲我地一行6个人,留左全间舖头中间既圆枱俾我地之后开多张折枱俾我地放食物,好有亲切感,好有家的感觉-讲讲汤底 招牌猪骨蚬煲🐽🍲哇 奶白色的汤好浓味 少少胡椒味 天气冻冻地驱寒岩哂真系饮左几碗汤先开始打边炉劲多条猪骨同埋猪手 骨髓系猪骨煲既精华饮得出系非常有诚意足料既浓汤 一定唔系用味精汤仲要会不断加汤 唔怕会愈食愈淡-4人套餐 $1380已经包左餐牌上面大部分既野重点系几款牛都包左!!唔洗自己再简招牌写得老兰嫩牛 牛就一定要试啦老板会成盘牛拎出黎同我地介绍唔同部位的牛食法,味道都会逐一介绍其实我都唔记得同埋唔识分套餐包一碟大既手切封门柳,细既精选牛(牛颈脊,牛匙柄,牛爪边)唔好问我有咩分别 到时问老板我净系知全部都好好食!!!!! 不过我favourite系劲鲜嫩既牛颈脊🐮-💛厚切午餐肉🐽超邪恶嘅
环境正✅气氛正✅汤底正✅牛肉正✅老板正✅
朋友话呢间野劲难book 位置喺兰桂坊前的斜路 串烧店转右
我地一行6个人,留左全间舖头中间既圆枱俾我地
之后开多张折枱俾我地放食物,好有亲切感,好有家的感觉
讲讲汤底 招牌猪骨蚬煲🐽🍲
已经包左餐牌上面大部分既野
重点系几款牛都包左!!唔洗自己再简
招牌写得老兰嫩牛 牛就一定要试啦
老板会成盘牛拎出黎同我地介绍唔同部位的牛
食法,味道都会逐一介绍
其实我都唔记得同埋唔识分
唔好问我有咩分别 到时问老板
💛厚切午餐肉🐽
超邪恶嘅一样嘢 其实我戒左食午餐肉㗎啦 但系见到佢咁厚切真系忍唔住 外脆内Juicy
💛海鱼鱼蛋🍡
鱼蛋好爽口弹牙
朋友食到辣亲条利 仲问鱼蛋系咪有流心 一咬开系蜂巢型 吸晒啲汤嘅精华 食嘅时候小心辣亲条脷呀👅
💛即炸鱼皮🐟新鲜热辣炸起,食到尾声都仲系脆卜卜,究竟系点做到㗎
全部嘢食都好好食不能尽录
自己去试吓啦
老板仲请我地食糖水 - 桂花菊花蒟蒻冰🍧 多谢老板🙌🏻
厕所有惊喜 记住去visit下😹
佢日头会化身成为一间茶记 见到佢手切牛猪油捞面劲吸引
可惜我唔喺附近返工
希望我介绍完 都仲book到枱打边炉啦!
逆市开张,希望你哋继续加油呀💪🏻等多啲人可以食到你哋嘅靓牛