2024-09-05 176 浏览
今次我去咗一间专门做日本料理嘅餐厅🇯🇵试咗佢哋嘅盛冈冷面同埋宫崎和牛关西寿喜烧🩵总括来讲今次嘅用餐体验非常好👏🏻无论系冷面定系寿喜烧,🥲 都令我感受到日本料理嘅精髓🤍=====================Food list📌🇯🇵🔥盛冈冷面 呢碗冷面真系好清新❄️面条滑溜 口感非常好 仲有一啲特制嘅酱汁味道酸酸甜甜👍🏻啱啱好 夏天食真系一流🤍🇯🇵🔥宫崎和牛关西寿喜烧 每一片牛肉都好嫩滑 肉质鲜美 煮熟之后吸收咗寿喜烧酱汁🥩✨味道更加出色 配埋啲新鲜嘅蔬菜 真系食到心满意足🍴🇯🇵🔥宫崎和牛定食 有A5肩胛肉眼心 A5上等牛肩胛同埋A5肩胛腋板 每一款都令人惊喜‼️首先讲下A5肩胛肉眼心 肉质真系超级嫩滑 肉味浓郁配上少少盐或者黑椒 简单又好味🤤再嚟就系A5上等牛肩胛 脂肪分布得好均匀 食落去口感非常滑肉汁四溢✨最后系A5肩胛腋板 呢个部位相对较少见 但味道一样唔错 肉质紧实👏🏻咬落去有啲嚼劲🩵••••••••••••

=====================
Food list📌