2021-07-16
今次,朋友带我去大坑食好野。本来以为喺意大利餐厅,直至上左OpenRice 先知系专攻澳洲菜🤗🤗🤗。黎到六点九左右已经好满,好多外国人黎食饭,几乎每台都有。餐厅暗暗地好有气氛,点左Pulled drum stick$88, Chili crab pasta $158, Linguine Vongole $148. Pulled drum stick 几特别,配有两种酱,香草同沙津酱,味道坊间无试过,食得出系自家制作,好有心思,太肚饿忘记拍照📷。Chili crab pasta 🍝 ,店中推荐产品,用angel hair 制作,蟹肉多同鲜味,系比我想印中辣。只能够食少少。Linguine vongole 意大利文 linguine with clams,又学到新野😊。Sauce食得出好重牛油味、好香白酒味,蜊都有十几分只,好鲜甜;好好食,下次都仲想叫,喜出望外😋。如果下次黎,再试埋甜品先🤗😆。
如果下次黎,再试埋甜品先🤗😆。