2022-02-03
📍 西贡越南真味Saigon Pho🌍 九龙城狮子石道27号地舖G/F, 27 Lion Rock Road, Kowloon City📝 整体评分:9/10呢排WFH又鬼死咁冻,差唔多日日都同妈妈落黎食LUNCH,大大碗热腾腾既面。🥢S7 炸墨鱼饼 Fried Squid Cake 🥢 $58一定一定一定要叫呢个炸墨鱼饼 ,好弹牙又有肉汁,唔会觉得好粉圑。🥢C3 顺化汤檬 Bun Bo Hue 🥢 $68有小小辣,系平时唔食辣都食到既程度,令到原本好浓厚既汤底增添惹味最正系佢个猪手,好有口感又食落唔肥腻。🥢C14 香茅猪肉汤粉 Roasted Pork Pho 🥢 $48猪肉唔算多但胜在好够味,香茅十足。个汤头清爽却又好足味,包你想饮到落底,系D河粉比较碎少少。
🌍 九龙城狮子石道27号地舖
📝 整体评分:9/10
🥢C3 顺化汤檬 Bun Bo Hue 🥢 $68
有小小辣,系平时唔食辣都食到既程度,令到原本好浓厚既汤底增添惹味 最正系佢个猪手,好有口感又食落唔肥腻。
猪肉唔算多但胜在好够味,香茅十足。 个汤头清爽却又好足味,包你想饮到落底,系D河粉比较碎少少。