2016-11-27 693 浏览
平时行过舖头门口睇落几吸引, 一睇就知系食特别burger, 但一路都未有机会试。 点知老公突然买左个外卖返来, 有点surprise个包好快就整好, 返到屋企仲热辣辣, 竟然仲有胶手套同湿纸巾, 真系食落就知点解。一打开个盒, 一定有special burger的第一个特点, 够大个。 先讲鳕鱼堡, 包入面夹住2片炸鱼, 加沙律酱, 个酱好似有少少芥末味, 底下有火箭菜, 感觉几健康, 个炸鱼唔会觉得油腻, 点酱都好多。 但美中不足系点酱只放系鱼同菜中间, 食落2片包系完全冇味, 感觉太清淡。 到巨人堡, 呢个真系好正, 一路食一路有惊喜, 个包实在太巨人, 正常人冇可能一啖咬晒, 分开一层层咁食真系有surprise, 先解构下个包先, 一开始望落只觉得系好大份的牛肉汉堡, 都预左有cheese, 番茄, 芝士个点。 首先面个层包已经好正, 佢完全索晒个酱, 个酱系cheese加黄芥末, 个包索晒酱后酸酸甜甜咁真系好好味。跟住2块好厚身的牛肉中间夹住2片好香口的烟肉, 下面再有番茄 同火箭菜, 都可以平衡下过多的肉, 唔会太大负担。讲返个2块肉先, 其实食落唔算juice, 有少少

到巨人堡, 呢个真系好正, 一路食一路有惊喜, 个包实在太巨人, 正常人冇可能一啖咬晒, 分开一层层咁食真系有surprise, 先解构下个包先, 一开始望落只觉得系好大份的牛肉汉堡, 都预左有cheese, 番茄, 芝士个点。 首先面个层包已经好正, 佢完全索晒个酱, 个酱系cheese加黄芥末, 个包索晒酱后酸酸甜甜咁真系好好味。跟住2块好厚身的牛肉中间夹住2片好香口的烟肉, 下面再有番茄 同火箭菜, 都可以平衡下过多的肉, 唔会太大负担。讲返个2块肉先, 其实食落唔算juice, 有少少干身, 但惊喜的系, 当食完第一块肉, 谂住第2块肉都只系单纯地一样的双层牛肉时, 竟然系第二块肉上面发现有烤本菇(应该冇认错), 实在太正la ☺, 巨人堡成个口感好丰富, 每一part都有唔同味道同texture, 好正
鳕鱼汉堡
巨人汉堡
2016-11-25
8 分钟 (外卖自取)
巨人汉堡