2024-12-08
美国牛小排套餐$182套餐里面有200g牛小排,搭配牛肉杂菜汤同埋白饭,实在系一个非常丰富嘅选择。首先,烧牛小排真系唔可以错过,肉质鲜嫩,油花分布均匀,香味四溢。每一口咬落去,肉汁都会爆出,带有淡淡的烟熏味,令人食到停唔到口。配上少少盐或者黑椒,味道更加突出,简单却好味。牛肉杂菜汤就系另外一个惊喜,汤底清爽,虽然系牛肉汤,但唔会太油腻,反而系一种清甜嘅感觉。汤入面有多种蔬菜,包括胡萝卜、洋葱同埋青菜,搭配牛肉,令整个汤更加丰富。饮上一口,感觉好舒服,尤其系冷天食,真系正!至于白饭,粒粒分明,软硬适中,系搭配烧牛小排同汤嘅完美伴侣。每一口米饭都吸收咗牛肉嘅香味,同埋汤嘅鲜甜,真系一流。牛肉三拼套餐,$182呢个三拼套餐包括美国牛五花、肩胛牛柳同埋美国牛小排,三款牛肉都系非常软嫩,食落去真系令人惊喜,仲可以试到唔同部位嘅口感!套餐仲包埋沙律或者牛肉汤可以拣,另外冷盘方面有中华沙律同埋泡菜,选择真系好丰富!总括嚟讲,呢个套餐无论系牛小排定牛肉三拼,味道都好正,真系值得推介。如果你钟意牛肉,一定要嚟试下,保证你会食得开心、食得满足!
牛肉三拼套餐,$182