2023-10-12
生日月就系不停出去食饭🤩呢间餐厅已经想去好耐喇,趁星期六下午就同屋企人去左食lunch!见呢度嘅生日布置好有仪式感,餐牌上仲特别印有Happy Birthday嘅字句,不过唔知系lunch嘅关系,定系预约时错误嘅关系,餐厅上跟甜品上嘅生日牌都缺少左名字(预约时明明有写),呢点确实有d失望😞先点了两杯饮品食物方面,我地就拣左Special Weekend Lunch Menu餐前餐包前菜 - 焗洋葱汤味道好香浓😍内有满满嘅洋葱,面头加上芝士焗过,但卖相黎讲就属一般!主菜 - 免翁牛柳配香炒洋葱酱、蓝芝士牛油呢个超邪恶呀😍牛柳食落软腍,配上炒过嘅酱汁非常Creamy,食左满满嘅幸福感☺️(只要唔好谂住脂肪就好🤣)配菜 - 酸忌廉薯蓉望落去好似好普通,但味道不错,配上酸忌廉可适量减低油腻感!甜品 - 法式焦糖布甸味道creamy,甜味适中,但美中不足就系生日字句上少左个名🥲生日额外惊喜,职员会喺用餐前帮你影张相,然后结尾时会送上连同所有职员签名嘅生日卡呢!
先点了两杯饮品
食物方面,我地就拣左
Special Weekend Lunch Menu
餐前餐包
前菜 - 焗洋葱汤
主菜 - 免翁牛柳配香炒洋葱酱、蓝芝士牛油
配菜 - 酸忌廉薯蓉
望落去好似好普通,但味道不错,配上酸忌廉可适量减低油腻感!
甜品 - 法式焦糖布甸