2020-06-17
之前Black Series Week嚟到呢间收藏好耐嘅Carbone,主要想试佢哋嘅辣伏特加意粉今次嘅Menu都好丰富,有前菜到甜品,酒类都有特价,468一位嘅价钱梗系抵啦,想知道食物质素好唔好就继续睇落去啦~开头会附上面包,特别嘅系服务员会推部车嚟刮d芝士比客人配面包食Black Series期间啲食物都预先整定,上菜好快,未食完下一道就嚟左相对嚟讲食物可能都冇现整嘅好食Spicy Rigatoni Vodka 我钟意呢款粗身嘅Rigatoni,有嚼口,意粉中间嘅窿索晒d汁嘅味辣vodka酱食落creamy但系唔会漏,蕃茄味重唔会酸,带少少辣好开胃整个意粉好balance,酱汁同粗通粉好夹,果然系招牌!Ribeye Diana睇落好黑嘅猎人酱汁味道好特别,带甜味同牛扒好夹,肉眼扒五分熟厚切,食落系有嚼口果种,肉味都几出配菜嘅西兰花我就觉得硬左d餐厅嘅装潢好靓,连餐盘都好精致,细节位都唔放过NY Lemon Cheese Cake呢个柠檬芝士蛋糕非常有惊喜,闻落蛋味好重带柠檬香蛋糕食落好绵滑同埋好腍身,饼底都系脆㗎!芝士味亦都好突出一块嘅份量两个人食都觉得好多,好食嘅甜品作为endi
今次嘅Menu都好丰富,有前菜到甜品,酒类都有特价,468一位嘅价钱梗系抵啦,想知道食物质素好唔好就继续睇落去啦~ 开头会附上面包,特别嘅系 服务员会推部车嚟刮d芝士比客人配面包食
Spicy Rigatoni Vodka
整个意粉好balance,酱汁同粗通粉好夹,果然系招牌!
餐厅嘅装潢好靓,连餐盘都好精致,细节位都唔放过
NY Lemon Cheese Cake
呢个柠檬芝士蛋糕非常有惊喜,闻落蛋味好重带柠檬香
蛋糕食落好绵滑同埋好腍身,饼底都系脆㗎!芝士味亦都好突出
一块嘅份量两个人食都觉得好多,好食嘅甜品作为ending好完美