2024-02-11
头盘: Polpette 番茄肉丸比想像中好食🤫肉酱fans表示满意😆蕃茄酱食得出唔系罐头沟出来嘅味道 都有真材实料嘅蕃茄系入面🫶🏻重点系芝士 完全令成个汁嘅层次升华😎个肉丸讲真就唔太食得出个味 因为太多汁🤣不过口感系好食的!staffs们建议我地可以留返啲汁嚟点主食pizza个dough🤣头盘: insalata Mista 时令杂菜沙律上枱个时有啲惊讶🤣🤣原来个沙律系生嘅生菜😂讲梗系平时中餐会食个种西生菜😂😂😂西餐嚟讲 我以为多数会系食火箭沙律菜个类🤣值得赞赏嘅系!佢个鳀鱼油醋汁同羊奶芝士好加分 令成碟「生菜」精致咗同西式咗😬味道上其实都好食 不过食到最尾就可能会咸少少🤏🏻主食: Diavola 意式辣肉肠pizza叫呢个系最稳阵、最难出错😜材料有蕃茄、牛奶芝土、意式辣肉肠 一有芝士焗出嚟嘅所有野就一定唔会死 尤其热辣辣送上嚟!😆个dough好松软!又系唔会似pizzahxx个啲好廉价嘅面包口感🤫试将个dough点头盘肉丸啲蕃茄酱 果然好食㖞!成件事冇咁dry😆可惜个酱冻咗 暖少少就更好了🤎主食: Rigatoni alla Genovese 热那亚通心粉呢个食落好神奇啵 似食梗日
头盘: Polpette 番茄肉丸
头盘: insalata Mista 时令杂菜沙律
主食: Diavola 意式辣肉肠pizza
呢个食落好神奇啵 似食梗日式/中式菜🤣可能系因为佢用炖嘅方法去做😜通心粉煮得啱啱好 我中意有口感少少嘅🤩然后好多好多芝士同好多好多洋葱 好多层次🐒
甜品: Nemesis al Cioccolato 香醇朱古力蛋糕
睇返menu原来个朱古力蛋糕系无面粉的😮😮唔知关唔关事 个蛋糕口感好似browniesss咁好实心😆口感好食的 但甜到怀疑食完会比蚁搂😂😂个甜度比较适合外国人多啲🤫
红酒 Argiolas ’Meri‘ Vermentino
Di Sardegna 2021
系易入口的酒🐒
呢间我有机会会翻桌😜首先野食质素不错 其次其次 staffs们全部都好nice!!!😆佢会好chill咁同你倾两句 你唔想倾佢又唔会逼你继续倾🤩有个staff收工之前仲送咗两个shots比我地😬😬😬