2017-04-28
2002 浏览
在工厂大厦收工的微雨天,很肚饿不想再坐车到别的地方吃饭了,所以openrice下附近有无东西吃。看见有工厦餐厅介绍就想试试吧。入到餐厅好暗又有音乐,几有情调。menu都几多选择,有散叫同set$188-$298,意粉饭就$128-$178,野饮甜品可以加28蚊。我地都系选餐,2个餐唔洗谂,一个有前菜 汤同主食。Bondi salad有最多汁带酸甜既小蕃茄 红椰菜 洋葱 青瓜日式萝卜配有橄榄油。份量作为前菜足够,沙律菜很新鲜感觉,橄榄油令到啲红椰菜唔会好干,带一点咸味,食到好想再食!椰菜花汤好浓味,椰菜花打碎晒成汤。比平时出面嘅罗宋汤淡味,几特别。餐包有点外脆内软点牛油,先解一解肚饿。软壳蟹墨鱼汁意大利饭十分香,配有野菌系墨汁意大利饭入面。软壳蟹好香口同多肉,好脆。都几多野菌系饭入面,增加清新味。墨鱼汁意大利饭好浓汁,每一粒都包住墨鱼汁,一口黑色,好食又唔会有海鲜腥味。澳洲超大肉眼扒好香味,配菜劲多种,包括薯粒野菌 翠玉瓜 又有小蕃茄啦。薯粒炸过咁少少脆硬,好食过薯容对我嚟讲。又有翠玉瓜同埋小蕃茄呢令到就算好大块牛扒都唔会食到好油,非常好。服务不错,收野收得劲有效率,工厦餐厅都有窝心餐厅
我地都系选餐,2个餐唔洗谂,一个有前菜 汤同主食。 Bondi salad有最多汁带酸甜既小蕃茄 红椰菜 洋葱 青瓜日式萝卜配有橄榄油。份量作为前菜足够,沙律菜很新鲜感觉,橄榄油令到啲红椰菜唔会好干,带一点咸味,食到好想再食!
服务不错,收野收得劲有效率,工厦餐厅都有窝心餐厅,印象不错喔。